Thursday, 26 March 2009

KEHIDUPAN

Seharian bergelumang dengan kerja yang tak pernah putus.. terasa tension sesangat.. raser nk jer cari keje lain tpi inilah bidang yang telah diceburi.. terpaksalah melaluinya dan bersyukur dengan apa yang ada...

Ditambah pula dengan kesibukkan kota... dipenuhi dengan warga kota untuk mencari rezeki bagi menampung hidup di kota yang kos saraan yang semakin meningkat... ini menambahkan lagi kerunsingan di kepala...

Klu sesekali dapat merehatkan diri dan menenangkan fikiran yang seharian berserabut dengan keje kn best.. Teringin bercuti di kampung yang damai dan tenang, menghirup udara yang segar...

4 comments:

kontraktorwibawa.blogspot.com said...

quantiti surveyor yer?

boleh tolong kira bulu kucing saya..

nazrulhn said...

Salam,
Terasa macam saudari agak menyesali pilihan kerja yg di ambil.
To me theres no other jobs that suit me better than construction. Coz theres always something new to do.

Kalau dah start rasa bosan meaning its time to jump ship for a better place & pay.

al-brangi said...

mana ada kerja senang.

sabau je lah

USTAZAH-ENGINEER said...

itulah hakikat hidup. Sibuk, tension, sempit dada, sesak, susah dan sebagainya..

Sebab Allah nak bagi manusia sentiasa muhasabah diri dan mencariNya..& mahu menguji manusia.

Kata Allah, "Mintalah pertolongan kepadaKu dengan jalan sabar dan menunaikan solat"