Tuesday, 31 July 2012

@WAD KALI KE 4

Assalamualaikum dan selamat pagi pada semua pengunjung blog aku nih.. rasanya dah 4 hari aku tak berblog.. rindunyer nak bercerita di dalam blog nih.. aku menghilangkan diri selama ini sebabnya... aku telah pun dimasukkan wad di Hospital Tuanku Jaafar di Seremban selama 4 hari....


begini ceritanya, pada 27hb aku kena buat scan baby di Klinik Kesihatan, bila jumpa daktor.. doktor amek tekanan darah aku....tekanan darah aku jadi tinggi.. bacaannya 170/110.. manghai.. aku pun terkezut... apatah lagik doktor yang check aku tuh... bile doktor tuh tak puas hati, dia panggil plak doktor-doktor yang lain amek BP aku.... semuanya tinggi bacaannya.. apa lagik.. admitt la jawabnya....

sampai di HTJS aku dimasukkan wad 1B... kat sana pun.. BP aku masih tinggi walaupin dah turun sket... 150/100... so doktor bagi aku ubat... maka berbukalah puasa aku kalinih... lepas 30 minit.. bacaan BP aku diambil lagik... ada sket penurunan.. 140/100... tuh pun tinggi gaks kan... puas doktor tuh tanya tanda2 darah tinggi ada tak kat aku... aku ok jer.. tak ade sakit kepala, pedih ulu hati, rasa nak muntah... doktor pun pelik... ramaila doktor2 pakar mengadap aku waktu tuh... cam artis plak rasanya.. hikhikhik

keesokkan harinya darah aku semakin turun... 130/90... dan turun lagik...120/80.... dan trun lagik 110/70 dan stabil sampaila aku dibenarkan keluar daripada wad... sekarang nih aku dah pun kena check up 2 minggu skali di HTJS.. walaupun kini usia kandungan ku baru 26minggu + 5 hari... jauh lagik perjalanannya... doakanlah semuanya baik untuk aku dan baby...

~~ MUDAHAN SEMUANYA DIPERMUDAHKAN.. AMIN ~~



2 comments:

ezi said...

jaga diri and baby baik2..hehe..

Quantity Surveyor said...

thanx beb... insyaallah... mudahan2 dipermudahkan ILLAHI... AMIN